Aanpak verwaarloosde tuinen: ‘Ik heb weer het overzicht’ 

Verwaarloosde, overwoekerde tuinen, soms vol met afval en oude spullen; we zien het steeds vaker. En dat is jammer, want een verzorgde tuin kan meer woonplezier geven. Niet alleen voor een bewoner zelf, maar ook voor de buurt.

Toch zijn er omstandigheden waarin de tuin wel het laatste is waar mensen aan denken. Om bewoners te helpen, hebben we de handen in elkaar geslagen met BrabantWonen, Farent en Transfarmers. Met het project Aanpak Verwaarloosde Tuinen helpen we hen weer grip te krijgen op hun tuin. Afgelopen jaar wisten de hoveniers van Transfarmers al zo’n 25 tuinen op te knappen. In sommige gevallen was er daarna meer nodig en schoot Farent te hulp. Bewoners Tessel en Thorwald zijn enthousiast over hun ‘nieuwe’ tuinen. Tessel: “We ontdekten dat er rozenstruiken in mijn tuin stonden en er kwam zelfs een terrasje tevoorschijn. Nu ik weer het overzicht heb, vind ik het helemaal niet erg om in de tuin te werken.” Ook Thorwald gaat zelf aan de slag met het onderhoud. “Ik ben heel blij met de hulp. De tuin is nu netjes en ik ga proberen om dat zo te houden.”   

Lees hier verder

Grote opruimdag in de Rijnstraat  

Bij 52 beneden- en bovenwoningen in de Rijnstraat was deze maand een grote opruimdag. Hiermee werd ruimte gemaakt voor de renovatie die later in de maand van start ging. Het was flink koud, maar toch werd er volop gesjouwd. Aannemer Van Wijnen had gezorgd voor karren om de klus wat makkelijker te maken en bewoners konden gratis al hun overbodige spullen in grote containers gooien. Na een uur was de eerste container al vol. Ook familie, vrienden en buren van bewoners hielpen elkaar. Heel mooi om te zien. Tegen lunchtijd was er koffie en thee met worstenbroodjes om bij te tanken. Een geslaagde opruimdag, waardoor de renovatie kort erna dan echt van start kon. Bij de renovatie worden onder meer verschillende isolerende verbeteringen gedaan. Zo wordt het dak vervangen en geïsoleerd, de spouwmuur geïsoleerd en krijgen bewoners nieuwe kozijnen met HR++ glas. Als alles volgens planning verloopt staan de woningen er rond de bouwvakantie weer in een vernieuwd jasje bij.

Goede buur Nellie is een regelnicht

Nellie woonde op maar liefst drie verschillende huisnummers in de Pieter Breughelstraat. De buurt zit in haar hart, ze kent er iedereen. Het zorgen voor een ander zat er al vroeg in. En nu, op haar 82ste, is ze nog steeds vooral voor anderen bezig. “Dat zit nou eenmaal in mijn aard en je blijft er jong bij.” Het eerste wat Nellie ’s morgens doet is de poort openzetten. Voor iedereen die haar hulp of advies nodig heeft én voor de kleintjes in de buurt. Maar het omkijken naar de ander gaat heel wat verder dan haar eigen buurtje. “De zorg in Nederland, daar ben ik het hélemaal niet mee eens. Ik spel elke dag de krant uit en kan me er flink druk over maken.” Haar campagnefilmpje voor Senioren Brabant werd zelfs opgepikt in de show van Eva Jinek, waarop minister Hugo de Jonge contact met haar zocht. “Ik heb hem verteld hoe ik erover denk en oplossingen aangedragen. Ik ben een regelnicht; lukt het niet linksom, dan rechtsom.”   

Lees hier meer

Nieuwe woningen laatste fase STEK op hun plek  

De eerste woningen van de laatste fase van STEK staan op hun plek! Door de winterse kou viel dat niet mee maar de plaatjes zijn prachtig! In deze fase bouwen we 56 woningen en 24 appartementen die permanent op deze plek in de Groote Wielen blijven staan. Als alles volgens planning verloopt worden de eerste woningen in juni opgeleverd. De appartementen en overige woningen volgen in oktober. Ongeveer drie maanden voor de oplevering start de verhuur. Wil jij kans maken op een van deze energiezuinige én gezellige STEKkies? Check eerst of STEK echt bij jou past. Doe hier de test. Schrijf je vervolgens in bij Thuispoort als woningzoekende wanneer je dit nog niet hebt gedaan. Via deze website worden de woningen verhuurd.  

Vragen over de schoonmaak  

Heb je een melding of vraag over de schoonmaak in je complex? Sinds 1 januari neem je hiervoor rechtstreeks contact met ons op. Dat kan door ons te bellen op het algemene nummer 073-648 24 00 of via het contactformulier op onze website.

Wordt er in je complex (nog) niet schoongemaakt, maar willen veel bewoners dit wel? Vraag dan de complex- of wijkbeheerder om meer informatie. Deze legt graag uit wat hiervoor nodig is. Samen zorgen we voor een schone woonomgeving! 

AM
februari 2025
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  
Powered by Weer1.com

We gebruiken cookies om je de beste ervaring op onze website te bieden.  Meer info