Parkeren in het Paleiskwartier

23 March 2008

Al langere tijd is er in Boschveld en Deuteren veel overlast van 'vreemdparkeerders': mensen van buiten Boschveld, die bij ons hun auto's komen parkeren omdat het hier gratis parkeren is. Er is nu een speciale parkeerregeling in het leven geroepen en er worden actieposters verspreid.

Enige tijd geleden is er enquête geweest in een deel van Boschveld over de vraag of een parkeervergunning gewenst was. Er waren te weinig mensen met die daarop bevestigend antwoordden. Waarschijnlijk deels doordat in de begeleidende brief bij de enquête een toelichting ontbrak wat zo'n parkeerregeling/ vergunningsregeling dan in zou houden. Volgens de gemeente zijn er geen mogelijkheden om een tijdelijke vergunningsregeling te organiseren voor Bijvoorbeeld: Keesomstraat en Fase 1 samen. Maar zij wil wel mensen stimuleren om de auto in de parkeergarage van het Paleiskwartier te zetten. Daarvoor is het parkeertarief verlaagd naar 0,50 Euro/uur en is er een speciale studentenregeling in het leven geroepen.

Onder de noemer ‘Wijk uit naar parkeergarage Paleiskwartier’ is de gemeente in samenwerking met Avans en de HAS een offensief gestart om studenten en onderwijsmedewerkers te stimuleren de auto in parkeergarage Paleiskwartier te parkeren. Er zijn actieposters te verkrijgen die u achter het raam kunt plakken. U kunt de actieposters ophalen bij de wijkwinkel van Boschveld / Deuteren. Er ligt ook een stapel actieposters bij ons op het OBB-kantoor. Kom gerust langs als u in de buurt bent (of op het inloopspreekuur wo 14-15u). Daarnaast hangen er posters in de scholen en ontvangen de studenten ook nog eens een korting bovenop het toch al aantrekkelijke parkeertarief van de parkeergarage.

Voordelen parkeergarage In parkeergarage Paleiskwartier kunnen studenten en medewerkers van de scholen hun auto veilig, droog én op loopafstand van school parkeren. En dat voor € 0,50 per uur. Door hen op al deze voordelen te wijzen, hopen we dat ze uitwijken naar de parkeergarage en hun auto’s niet langer in de wijken parkeren. Op deze manier willen we de overlast van deze ‘vreemdparkeerders’ verminderen.

Studentenkorting Studenten worden met een speciale studentenkorting op het parkeertarief nog eens extra gestimuleerd om uit te wijken naar de parkeergarage. Voor € 2,- parkeren zij hun auto de hele dag (maximaal 8 uur) veilig, droog én op loopafstand van school. Korter dan vier uur parkeren kost hen slechts € 1,-. De scholen dragen ook een steentje bij door uitrijdkaarten voor de parkeergarage van de gemeente af te nemen en deze aan bezoekers te verstrekken.


Categorieën: Algemeen